Köp Online

Att köpa en bra racercykel kostar en slant men det är också en investering för sin hälsa och är det cykling man utövar som aktivitet så förtjänar man bra utrustning. Många cyklister håller med om att ha bra utrustning är väsentligt för att cyklingen också ska kunna bli rolig, men det behöver inte bli onödigt dyrt för det.

Att handla sin racercykel online är ett smart sätt att spara många tusenlappar på. Du får helt enkelt mer cykel för pengarna än hos de flesta lokala cykelbutiker även om du såklart går miste om lite av den kundservice som de kan bistå på plats. Men genom att följa tabeller så kan du enkelt komma fram till vilken ramstorlek du ska ha och sen handlar det mest om att ha koll på vilken utrustning för växlar, bromsar, vevparti m.m. som används på cykeln.

Bra butiker med racercyklar & tillbehör

Följande butiker bör du ta en närmare titt på om du vill köpa en helt ny racercykel eller om du är på jakt efter tillbehör och reservdelar.

Cykloteket är en stor renodlad cykelbutik med ett enormt utbud av produkter. Här hittar du en stor mängd bra racercyklar, cykelkläder, cykeldatorer och mycket mer.
Till Butiken
Wiggle är en stor europeisk butik och har varit mycket populära bland svenskar under en lång tid. Det är en av de största och mest välsorterade butikerna när det kommer till cykling och här hittar du allt ifrån billiga racer till väldigt dyra och lyxiga modeller. Butiken är på svenska med svensk kundsupport men en del varor skickas från England. Dock testas och monteras cyklar av deras utbildade tekniker.
Till Butiken

Läs detta innan du köper en racercykel

Racercykeln är ditt viktigaste köp när det kommer till cykeln. Det är utan tvekan det dyraste inköpet och samtidigt något som du vill kunna använda under en bra tid innan du kanske ens vill tänka tanken på att uppgradera. De billigaste racercyklarna som säljs online är väldigt enkla modeller och de kan i viss mån fungera bra att börja med och pendla till jobbet men de har också många brister. Att gå upp lite och satsa på en racercykel i prisklassen 8000-10000 kr tycker vi är ett bättre riktmärke då dessa modeller överlag är mycket bättre.

Om du handlar din racercykel online så var noga med att följa den storleksguide som finns för cykeln. Normalt sätt brukar inte ramstorleken skilja så mycket så har man en gång tagit reda på vad man behöver så är det förmodligen samma storlek i framtiden. När du sedan beställer cykeln får du ofta ange hur lång du är, din vikt och andra egenskaper som t.ex. vilken sida du föredrar att ha växlar och bromsar på. Detta konfigureras sedan så det är klart när du får cykeln.

Att köpa en cykel online är relativt enkelt och det enda du vanligtvis behöver göra är att montera på däcken, styret och pedalerna efter att du fått cykeln. Inte nog med att det är ganska enkelt, det följer såklart även med en guide med instruktioner för detta. Även nödvändiga nycklar som behövs brukar följa med. Även om detta är lätt så kan det vara bra att känna till.

Givetvis vill man ofta komma igång och cykla rätt fort efter att man fått hem sin racercykel. Var därför smart och beställ de tillbehör som du kan tänkas behöva. Här är en snabb checklista:

  • Cykelhjälm – Skydda den viktigaste kroppsdelen med en bra cykelhjälm.
  • Cykelkläder – Byxor, tröja och handskar kan vara väldigt bra att ha och i princip ett måste.
  • Cykelskor – Cykelskor som passar dina pedaler
  • Cykelpedaler – Ofta följer det endast med enklare pedaler. Välj några som du tror är bra.
  • Cykeltillbehör – Flaskhållare, cykelväska och cykeldator.
  • Reservdelar – Extra slang och pump av något slag är ett måste.

Kommentarer inaktiverade.