Tillbehör

En racercykel är den mest essentiella delen du behöver för att komma igång med landsvägscykling men samtidigt finns det en mängd tillbehör som du bör känna till. Hur viktiga de egentligen är beror helt på hur du tänkt använda din cykel, om den behöver transporteras eller utrustas med något extra.

Cykeldator Cykeldator
En cykeldator är ett riktigt bra hjälpmedel oavsett om du bara vill använda cykeln för träning eller även för tävling. Förutom att visa dig hastighet och sträcka kan bra modeller göra mycket mer som att planera in färdiga rutter och agera GPS.
Cykelhållare Cykelhållare
Om du vill transportera din racercykel eller någon annan cykel med bil så kommer en cykelhållare vara det du eftersöker. Det finns modeller som fästs på dragkrok men även som går att fästa på bakluckan på bilen.
Cykeltrainer Cykeltrainer
Cykeltrainers är ett bra redskap för dig som vill träna med din racercykel inomhus. Cykeltrainern låter dig montera din racercykel i ställning där du själv kan justera motstånd. Perfekt för dig som vill träna med din racer även vintertid.
cykelvagn Cykelvagnar
Cykelvagnar är oftast transportvagnar gjorda för att transportera barn men kan även användas för att transportera utrustning och djur. Cykelvagn är ett bra sätt använda cykeln och ta med barnen.
Cykelväska Cykelväskor
En cykelväska finns i många olika utförande med allt ifrån små väskor för reservdelar till din racer och upp till stora transportväskor om du ska på cykelsemester eller handla. Det finns även cykelväskor avsedda för att transportera cykeln vid resor.
cykellampor Cykellampor
Belysning på cykeln är inte bara ett måste enligt lagen när det är mörkt, det är något du vill ha om du ska använder racern för landsvägscykling. Bra belysning gör att andra ser dig och att du kan se hinder på vägbanan.

Vårt mål är att med tiden täcka så många av de mest väsentliga cykeltillbehören som möjligt som du kan ha användning för. Många av de tillbehör som finns för racercyklar passar även vanliga cyklar, hybridcyklar, elcyklar och även mountainbikes.

Spara pengar – köp online!

Cykling är en dyr sport där det finns väldigt mycket utrustning och tillbehör att välja mellan. När man börjar cykla så behöver man kanske inte allting men efter hand kommer de flesta som fortsätter att komplettera med det som de anser sig behöva eller tycka vara kul.

Att köpa sina tillbehör online gör att man kan spara väldigt mycket pengar mot att vända sig till sin lokala cykelaffär. Många hittar en balans där man väljer att låta den lokala cykelaffären som inriktat sig på racercyklar ta hand om service och mindre småköp medan man gör de större köpen online och över tid sparar man oftast många tusenlappar på just detta.

Om du vill hitta bra cykeltillbehör online så spana in butikerna vi listar här som är några av de största aktörerna på den svenska marknaden.

Kommentarer inaktiverade.